Kako Saznati Kome Je Izdata SIM Kartica

Sadržaj:

Kako Saznati Kome Je Izdata SIM Kartica
Kako Saznati Kome Je Izdata SIM Kartica

Video: Kako Saznati Kome Je Izdata SIM Kartica

Video: Kako Saznati Kome Je Izdata SIM Kartica
Video: How to unlock SIM card Locked by pin code 2024, April
Anonim

Ako su vam dosadni dosadni pozivi s nepoznatog broja ili ste pronašli zapis telefonskog broja, ali ne znate o kome se radi, vjerojatno ćete htjeti znati kome je izdana SIM kartica s ovim brojem. Međutim, mobilni operateri ne daju podatke o svojim pretplatnicima. Stoga, ako trebate saznati na koga je SIM kartica registrirana, suočit ćete se s nizom problema.

Kako saznati kome se izdaje SIM kartica
Kako saznati kome se izdaje SIM kartica

Instrukcije

Korak 1

Da biste saznali kome se izdaje određeni broj, pokušajte direktno nazvati mobilnog operatera. Međutim, imajte na umu da su po zakonu ove informacije povjerljive, pa takve zahtjeve službeno podnosi samo policija i neke organizacije za provođenje zakona višeg reda, na primjer, FSO, FSB, SVR i drugi. Međutim, ako nemate posebne veze s ljudima iz ovih tijela ili ako nemate zaista dobar razlog da vam daju takve informacije, teško da ćete uspjeti.

Korak 2

Pokušajte direktno kontaktirati zaposlenike kompanija mobilnih operatera. Iako ne smiju otkriti ove podatke, oni vam mogu dati ustupke u određenim okolnostima. Može se ispostaviti da poznanik vašeg prijatelja radi u takvoj kompaniji i može vam pomoći. Nemojte se upuštati u to kako će to tačno učiniti. Glavno je da dobijete potrebne informacije. Budite spremni na činjenicu da zaposlenik može naplatiti znatnu naknadu za takvu uslugu.

Korak 3

Drugi način je korištenje nezgodnih poteza s menadžerom mobilnog operatera. Da biste to učinili, pokušajte pokazati malo glumačke sposobnosti i improvizirati. Situacija je sljedeća: kada plaća komunikacijske usluge, operater vidi lične podatke osobe koja ih proizvodi. Te informacije trebate koristiti ako stvarno želite saznati na kome je SIM kartica. Dakle, pretvarajte se da sažaljevate i idite na odjel za naplatu mobitela. Ne zaboravite unaprijed smisliti "priču". Na primjer, recite menadžeru da je vaš najbolji prijatelj na službenom putu, a on hitno mora nadopuniti stanje mobilnog telefona, pa vas je zamolio za uslugu. Neka se operater složi da vam pomogne. Ako se osjećate samopouzdano i slijedite svoju legendu, menadžer će vam reći osobne podatke pretplatnika. Ako pokušate otkriti još nekoliko razloga, možda ćete moći dobiti više informacija. Ako vas je menadžer odbio, samo kontaktirajte drugu osobu i slijedite isti postupak.

Preporučuje se: